תחרות פורים • סינרול פירות יבשים – חדווה, אלעד

    חדווה No Comments on תחרות פורים • סינרול פירות יבשים – חדווה, אלעד
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הבצק מספיק לכ- 20 יחידות

    מרכיבים:
    ½3 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
    1 קוביית שמרים של שמרית
    1 שקית משפר אפייה
    ½ כוס סוכר לבן (100 גר')
    2 ביצים (גדול M)
    ¼ כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
    עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)

    למלית:
    1 כוס צימוקים
    ½ כוס שקדים פרוסים
    3 כפות רום או ברנדי
    ממרח נוגט (ממרח חלבה/ שוקולד) קנוי ומוכן למילוי
    1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
    1 כפית קינמון
    1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
    אבקת סוכר או סירופ סוכר

    אופן ההכנה:
    1. מכניסים את כל רכיבי הבצק, פרט לשמן ולמים, לקערת המערבל, לשים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
    2. משהים בקערה מכוסה כשעה. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
    3. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ) מורחים את הממרח, ומפזרים לפי הסדר הבא:
    א. 1 כפית קינמון
    ב. אגוזי מלך קצוצים
    ג. משמשים חתוכים
    ד. תערובת צימוקים ושקדים
    4. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ – 3 ס"מ.
    5. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה, ומשכיבים את הפרוסות במרחק של 3 ס"מ זו מזו.
    6. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
    7. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
    8. אופים 15 – 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
    9. מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.
    Jpeg

    20150210_135413

    Jpeg

    Jpeg



    0 תגובות